Mindfulness

Wat is Mindfulness Coaching

Het is een wetenschappelijk bewezen effectieve coachingsmethode die kan worden ingezet bij het tot rust brengen van je gedachten of om te leren gaan met depressieve gevoelens. Mindfulness betekent simpelweg: bewust zijn van de huidige ervaring, accepteren wat er is zonder te snel te oordelen, en niet te leven op de automatische piloot. Coachingshuis Hilversum beheerst deze coachingsmethode.

We verkennen ervaringen van volledig aanwezig zijn: de adembenemende zonsondergang, prachtige muziek of een andere intense ervaring. Onze geest is stil, we zijn één en al aandacht. We ervaren de rijkdom van het moment.

Opmerkzaamheid - Aandachtigheid

Je kunt het woord Mindfulness vertalen naar 'opmerkzaamheid' of 'aandachtigheid'. Uit deze woorden spreekt openheid. Aandachtigheid richt zich vooral op opmerken. Dit is iets anders dan ‘aandacht’ en ‘concentratie’, waarbij je je richt op één onderwerp.

Intenser leven

Waar je aandacht is, daar ben je. Mindfulness gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu, intenser te leven. Door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand te nemen van de spinsels in je hoofd. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker. De geest wordt rustiger.

Bewuste keuzes

Je leert bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Hierdoor vang je stressprikkels eerder en beter op en ga je anders om met gedachtepatronen die tot somberheid en angst leiden. Je kunt beter je grenzen bewaken.

* Mocht je Mindfulness actief willen inzetten in je coaching sessies, dan krijg je van ons wekelijks theorie en opdrachten mee.

Mindfulness Coachen

Mindfulness is een gemoedstoestand. Je bent je bewust van je eigen fysieke ervaringen, gevoelens en gedachten. Mindfulness leven kun je leren.

Vergoeding zorgverzekeraar

Bij een zorgverzekering met aanvullende dekking heb je bij sommige verzekeraars recht op vergoeding van de kosten die Mindfulness coaching/training met zich meebrengt. Dit gebeurt onder de noemer alternatieve geneeswijzen, preventieve cursussen, psychologische hulp of psychosociale hulp. Aan de vergoeding kunnen, afhankelijk van de polisvoorwaarden die de zorgverzekeraar hanteert, één of meer eisen worden gesteld. Lees je polis hiervoor goed na.

Contact opnemen